fredag 16. april 2010

DKL102 - Erfaring med Animasjon

I dag har vi lært å lage animasjon ved hjelp av enkeltbilder og plastalin. Det vi erfarte var at dette tar fort mye lengre tid enn planlagt. Vi valgte en reklamefilm om en fisk som plutselig hoppet opp på en grein hvor den møtte en fugl. Der ble det naturlig nok en samtale og temaet naturlig nok DKL.

Etter noe frem og tilbake kom historien og dermed manuset fort på plass. Deretter ble det å lage kulisser og selve figurene. Det ble benyttet hvite A4-ark som vi tegnet inn et tre, et vann. I en prosess som dette er det helt nødvendig å bruke stativ for at bildene ikke skal "hoppe" fra bilde til bilde. Det hadde vi, og vi fikk også låst fast kamera i riktig posisjon for å ta bilder. Vi benyttet både nærbilde og panoramabilder.

Etter at alle bildene ble tatt, og det ble mange, var det å overføre bildene til selve maskinen. Etter at de ble overført, var det MovieMaker vi skulle bruke til å lage selve filmen. Det er et program vi også måtte lære, da det var Videopad vi brukte i DKL 104 og videoproduksjon.

Det viktigste poenget her var at vi skulle definere våre mål før vi satte igang. Når vi var ferdig skulle vi reflektere over måloppnåelse, klarte vi å oppnå de måla vi hadde satt oss? På dette punktet var vi ikke tydelig nok. Jeg tror vi misforstod betydningen av denne type planlegging. Jeg vil iallefall forsøke i min gjerning som lærer prøve å definere noen kontrollerbare mål. Får jeg mine studenter også til å reflektere over oppgaver som er løst, er mye gjort i retning av bedre læring.

Her er resultatet som nå ligger på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=UznFjeQpDp4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar