lørdag 24. april 2010

DKL102 - Digital arena

Er det riktig å sette likhetstegn mellom lettere og kulere skole?
Det er stor enighet om at læringsprosessen blir oppfattet som mindre strevsom om en har det hyggelig. Med denne bakgrunn tror jeg at et læremiljø som er kulere også vil fremme læring på en bedre måte. Men, er det det samme som å si at en reduserer nivået i læringen?
Dette studiet bygger på at studentene, som er lærere, ønsker bedre forståelse og kunnskap om bruk av den digitale kunnskapen i en pedagogisk sammenheng. Bruk av digitale medier er ikke ukjent for elevene vi skal undervise, snarere er det kanskje der de føler seg mest hjemme om en sammenligner det med en ordinær tradisjonell undervisningssituasjon.
Ut i fra dette vil jeg mene at det kan bety tvert i mot. Læreprosessen blir mer effektiv og elevene vil dermed lærer mer på den samme tid.

Geotagging
Dette er en mulighet som gir mulighet til å påføre den eksakte geografiske posisjon på bilder og filmer, som viser helt eksakt hvor de er tatt. Spesielt i Google maps og Google Earth kan en da laste opp bilder som er geotagget. Andre vil da kunne se bilder/filmer som er tatt på det stedet de ønsker å besøke, for eksempel. Det er mulighet å laste opp bilder uten geotagging, men da benytter en et program som leser posisjonen eksakt hvor du plasserer bildet/filmen i kartet. Andre har den informasjonen allerede i filen, typisk kmz-filer, da kan de lastes opp og blir automatisk plassert riktig i kartet.

Google nettsted
Vi har benyttet Google nettsted i forbindelse med mappeoppgave M2. Her er linken til den siden: https://sites.google.com/a/ga.hivolda.no/3-kontinent-paa-30-dager/home
Som en webside for å presentere noe er den helt grei å bruke, og resultatet synes jeg også ble bra. Det er flere oppsett for sidepresentasjon og fargevalg. I det hele tatt det som trengs for en enkel menystyrt webside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar