søndag 25. april 2010

DKL104 - Skypestudio

I denne oppgaven skulle vi sette opp et Skypestudio. Det vil si at gruppen skal ha et møte/debatt/intervju på Skype innenfor et forhåndsdefinert tema. Det hele blir tatt opp ved hjelp av Pamela som er en tilleggsfunksjon i Skype. Resultatet av opptaket legges i Dropbox i mp3-format og deles med de andre i gruppen. Nå kan hver enkelt laste ned lydfilen og redigere den i Audacity.

Gruppen har gjennomført podcastoppgaven, men da benyttet vi lydstudio i Volda.

Vi benytter Skype til de aller fleste møter og vet også at utstyret hos de forskjellige i gruppen ikke nødvendigvis er av samme gode kvalitet. Det andre vi erfarer er at de aller fleste har ADSL-modem forbindelse som har en lavere oppstrømshastighet og trådløsforbindelse til datamaskinen som ikke alltid er god. Resultatet er deler av ord som blir borte, skurring og dårlig kontakt lyder, berøring av mikrofon osv. Med andre ord, ikke godt nok til å benyttes som grunnlag for en lydfil som skal redigeres. Men å vite om muligheten er greit å vite.

Jeg har installert Pamela og gjort opptak og det virket helt greit.

Som en utvidelse av denne kan det legges på et bakgrunnsspor med musikk i Audacity. I stille partier kan en da fade opp musikken og fade den ned igjen når noen snakker. Under samtalen vil da musikken ligge som en rolig bakgrunnsmusikk. I Audacity kan en legge på så mange lydspor en måtte ønske og fade og panorere lyden mellom høyre og venstre side, om en velger å ta opp i stereo, helt uavhengig av hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar