søndag 7. mars 2010

DKL104 - Avisproduksjon

Dette er kanskje den oppgava vi virkelig slet med å få på plass. Avisproduksjon på nett er veldig avhengig av en god HTML-editor.

Det å skrive artiklene, noe vi gjorde i Google docs, gikk greit. Utfordringene begynte da vi skulle legge det inn på Pedit. Der slet vi først med problemet journalist og redaktør tilgangene. Det er bare redaktør som kan offentligjøre innlegg, eventuelt å fjerne de derfra. Etter hver ble det klart at vi måtte alle være redaktører om vi skulle bli ferdig.

Valg av fonter og størrelse ble også et tema. Generelt kan en benytte mindre fontstørrelse på skjerm enn på papir. En velger også sans seriffer på skjerm, som for eksempel Verdana som er konstruert for å benyttes på skjerm.

Alle i gruppen leverte en nyhetsartikkel og en featureartikkel selvvalgt innenfor det tema vi hadde valgt. Vi hadde valgt en kommune som hadde finansielle muskler til å kjøpe inn datautstyr. Jeg skrev en nyhetsartikkel om at skolene i kommunen hadde fått prosjektører i samtlige klasserom. I min featureartikkel forteller jeg om dette studiet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar