fredag 5. mars 2010

DKL104 - Bruk av Google Earth i undervisningen


Google Earth gir muligheter til å vandre over hele verden på en rask og informativ måte. Her finnes informasjon over de fleste kjente steder og etter hvert vil det dukke opp bilder som er relevant og som andre har delt. Google Earth er så mye mer enn geografiske steder. Her er lagt inn informasjon over veldig mye når en først er på et sted.

Et undervisningsopplegg kan være å plukke ut noen kjente steder i hvert kontingent og fly imellom. På hvert sted skal det hentes informasjon om stedet. I tillegg kan en sette inn bokmerker på de forskjellige steder en ønsker å huske.

Videre kan en bruke linjal og måle en avstand mellom to punkt. En kan til og med lage en trimløype på en gitt lengde og en kan spille inn en reise fra sted til sted. Informasjonen kan videre oppdateres i skolens Wiki.

Google Earth filmer i disse dager de største byene med panoramakamera, slik at det er mulig å følge en gate/vei som om en er tilstede. Havbunnen har også fått større oppmerksomhet, noe som gir mulighet til å studere havbunner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar