lørdag 17. oktober 2009

DKL101 - Bildebehandling

Min utfordring her er å ta bilder av forskjellige motiv med lyssetting fra forskjellige vinkler, motiv som er nært og lengre unna. Spesielt med fokus på entredjedels regelen. Se forklaring her. Her er også en blogg som omtaler dette temaet "Rule of thirds", klikk her.
Vanlig bruk av kamera i dag er i hovedsak å "knipse" bilder og da er det greit å vite at en kan kombinere det med å ta gode bilder. Kunnskaper rundt justering av blender og lukkerhastighet er ikke tilstede for den vanlige "knipser". Det er i de aller fleste tilfeller nok å vite hvordan tvinge blitzen på ved motlys. Autovalget på kameraet tar seg av resten.

Her har vi to bilder med forskjellige resultat. Å ta bilder i motlys kan fort resultere i at motivet lett kan bli for mørkt da den automatiske blenderen
leser det totale lysinntrykket av bildet.
I dette tilfellet ser vi to forskjellige blenderåpninger. Det til høyre har større blenderåpning enn bildet til venstre.
Med litt godvilje kan vi også se at motivet er plassert i en tredjedels-regelen av bildet.

Nå skal vi se på bilder som er beskjært i Picasa. Målet er hvordan bildets størrelse i forhold til motivet vil påvirke vårt inntrykk av selve bildet. Her er motivet plassert i midten.
Uff, dette verktøyet er ikke spesielt godt når det gjelder å håndtere bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar